ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΡΜΕΝΟ

Το κτήμα

Ένας παραδοσιακός ελαιώνας έκτασης 10,000 τ.μ. σε απόλυτα ήσυχο και φυσικό περιβάλλον, με νότιο προσανατολισμό, άφθονη ηλιοφάνεια και πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Βρίσκεται πάνω από το λιμάνι των Συβότων και σε απόσταση 2 χλμ. από το χωριό. Τα Σύβοτα Λευκάδας, ένα γραφικό και πανέμορφο ψαροχώρι, είναι κτισμένα στους πρόποδες ενός καταπράσινου λόφου και καταλήγουν στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, σε ένα φυσικό λιμάνι.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το κτήμα αποτελεί ιδανικό προορισμό ηρεμίας, ξεκούρασης και χαλάρωσης. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελαιώνα που διαθέτει αρκετές αμυγδαλιές, και είναι απόλυτα ενταγμένο στο άγριο φυσικό τοπίο με πλούσια φυσική χλωρίδα (θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη, και πλήθος άλλων φυτών και βοτάνων).

Επίσης είναι δεντροφυτεμένο με ροδιές, κερασιές, κορομηλιές, βερικοκιές, αχλαδιές, συκιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, και ο επισκέπτης μπορεί να απολαμβάνει πραγματικά βιολογικής καλλιέργειας φρούτα, όλες τις εποχές.

Το κτήμα είναι περιφραγμένο περιμετρικά με πέτρινο παραδοσιακά κτισμένο μαντρότοιχο, για να παρέχει στον επισκέπτη ηρεμία και απομόνωση.

Το βλέμμα πλημμυρίζει από την υπέροχη πανοραμική θέα στη καταγάλανη θάλασσα, τα κοντινά νησιά Αρκούδι, Άτοκο μέχρι Ιθάκη, Κεφαλονιά και απλώνεται έως πέρα, στην καταπράσινη ορεινή Λευκάδα.

Στο κτήμα είναι χτισμένες οι τρεις βίλλες Σαπφώ, Μαρία και Ευαγγελία σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, όπου τα υλικά που κυριαρχούν είναι η πέτρα, το ξύλο και ο σοβάς.

Οι βίλλες είναι διώροφες, πλήρως αυτόνομες και λειτουργικές.

Το κτήμα βρίσκεται σε απόσταση 600 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο και συνδυάζει την απομόνωση που επιθυμεί ο επισκέπτης και την απόλαυση της γαλήνης του τοπίου με την άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε προορισμό άμεσα και εύκολα.

Δραστηριότητες

GALLERY